Gnocchi Sorrento
Gnocchi Sorrento is niet meer dan gnocchi in tomatensaus, met mozzarella en basilicum. Even afgemaakt in de oven voor optimale smaak. Een super simpel recept en daardoor ideaal voor doordeweekse dagen.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: gnocchi, gnocchi uit de oven, makkelijke maaltijd
Servings: 2 - 3 personen
- 1 ui - gesnipperd
- 3 teentjes knoflook - fijngehakt
- 1 el tomatenpuree
- 400 ml Tomato frito of tomatenblokjes
- 15 g verse basilicum
- 400 g gnocchi
- 1 bol buffelmozzarella
- 30 g Parmezaanse kaas - geraspt
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
Verhit een beetje olie in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook aan, tot de ui glazig ziet.
Doe dan de tomatenpuree in de pan en bak 2 minuten mee.
Schenk de tomato frito in de pan en voeg de basilicum toe. Laat de tomatensaus zachtjes pruttelen.
Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Schep de gaar gekookte gnocchi bij de tomatensaus in de pan en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Schep het geheel in de ovenschaal en verdeel de mozzarella en Parmezaanse kaas over het gerecht.
Schuif de ovenschaal nog 10 minuten de oven in, tot de kazen zijn gesmolten.