Gezouten honingijs met honeycomb en witte chocolade
Het meest bijzondere (en ook wel het lekkerste!) ijsrecept dat deze zomer op Ohmyfoodness verschijnt is dit gezouten honingijs met honeycomb. Je moet er even wat handelingen voor doen maar je wordt vervolgens beloond met gruwelijk lekker en uniek roomijs.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Wachttijd4 uur uur
Totale tijd4 uur uur 50 minuten min
Gang: nagerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: gezouten ijs, honeycomb, honing, ijs, ijsrecept, roomijs, witte chocolade
Servings: 750 ml ijs
steelpannetje
beslagkom
garde
ijsmachine
- 150 g honing - goede kwaliteit
- 250 ml volle melk
- 1 vanillestokje
- 5 eidooiers
- 1 tl zout
- 250 ml slagroom
- 50 g honeycomb - verkruimeld
- 100 g bakvaste witte chocolatechips
Doe de honing samen met de melk en het vanillemerg in een steelpannetje. Verwarm het geheel tot de honing volledig is gesmolten.
Klop ondertussen de eidooiers met het snufje zout in een beslagkom luchtig.
Schenk al kloppend een deel van het warme melkmengsel bij de eidooiers in de kom en schenk vervolgens het geheel weer terug in de steelpan.
Breng alles al roerend aan de kook en kook ong. 10 minuten door tot een dikkere custard ontstaat.
Schep de custard in een schone kom en zet deze in de koelkast tot de custard een temperatuur van maximaal 10℃ heeft bereikt.
Haal de custard uit de koelkast en klop hier de (ongeklopte) slagroom door tot een glad beslag ontstaat.
Roer de honeycomb en witte chocolatechips door het ijsbeslag.
Schenk het ijsbeslag in een draaiende ijsmachine en laat de machine 20-30 minuten draaien tot het beslag is bevroren.
Schep het gezouten honingijs in een diepvriesbak en zet het ijs minimaal 2 uur in de vriezer om stevig te worden.