Ga terug
+ servings
gezond bananenbrood recept
Recept afdrukken
No ratings yet

Gezond bananenbrood recept

Een gezond bananenbrood recept mag niet in je repertoire ontbreken. Dit is mijn persoonlijke favoriet. Het recept zorgt voor een bijzonder smeuïg en luchtig bananenbrood dat nog het meest weg heeft van een lekkere cake.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd50 minuten
Gang: tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: bananenbrood, bananencake, gezond recept, gezond tussendoortje, gezonde snack
Servings: 12 plakken

Equipment

  • 1 cakeblik
  • foodprocessor of hakmolen

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 100 g appelmoes
  • 50 g magere kwark
  • 200 g volkoren havermeel*
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl bakingsoda
  • 1 tl kaneelpoeder
  • snuf zout
  • handje walnoten (optioneel)

Instructies

  • Vet het cakeblik in en verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte.
  • Breek de bananen in stukken en doe deze samen met de eieren, appelmoes en magere kwark in een foodprocessor. Maal helemaal glad.
  • Doe de havermeel, bakpoeder, bakingsoda, kaneel en zout in een kom en voeg hier de natte ingrediënten aan toe. Spatel het geheel tot een klontvrij beslag.
  • Spatel als laatste de walnoten door het beslag als je deze gebruikt en schenk het beslag in het cakeblik.
  • Bak het bananenbrood 40 minuten in het midden van de oven gaar. Laat helemaal afkoelen voordat je het bananenbrood in plakken snijdt.

Notities

*Kun je geen volkoren havermeel vinden, dan kun je het ook makkelijk zelf maken. Neem 200 g volkoren havermout en maal dit met een hakmolentje of foodprocesser tot fijn poeder.