Gevulde speculaasmuffins
Met gevulde speculaas kun je alle kanten op. We hebben er al eens cake en boterkoek van gemaakt, maar vandaag is het de beurt aan muffins. Heerlijk kruidige muffins met plukjes amandelspijs, YUM.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd50 minuten min
Gang: tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: amandelsnippers, amandelspijs, gevulde speculaas, muffins, speculaas, speculaasmuffins, spijs
Servings: 12 stuks
elektrische (hand)mixer
muffinbakvorm
12 muffinvormpjes
- 200 g boter - op kamertemperatuur
- 250 g donkerbruine basterdsuiker
- 4 eieren
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 1 el koek- en speculaaskruiden
- 1 tl kaneelpoeder
- snuf zout
- 100 g amandelspijs - in stukjes
- 50 g amandelsnippers
Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en bekleed de muffinbakvorm met muffinpapiertjes.
Klop de boter met de basterdsuiker romig en voeg een voor een de eieren toe.
Doe dan het zelfrijzende bakmeel, de koek- en speculaaskruiden, kaneelpoeder en snuf zout in de kom en spatel dit tot een egaal cakebeslag.
Spatel tot slot de stukjes amandelspijs door het beslag.
Schep de muffinvormpjes vorm met muffinbeslag en strooi de amandelsnippers over de bovenkant.
Bak de gevulde speculaasmuffins 30 minuten in het midden van de oven tot ze gaar zijn. Laat helemaal afkoelen voor je ze serveert.