Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Gevulde speculaascake
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
1
uur
uur
10
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
20
minuten
min
Porties:
1
cake (25 cm)
Equipment
cakeblik van 25 cm
elektrische (hand)mixer
Ingrediënten
200
g
roomboter
- op kamertemperatuur
100
g
donkerbruine basterdsuiker
4
eieren
200
g
zelfrijzend bakmeel
1
el
koek- en speculaaskruiden
1
tl
kaneelpoeder
100
g
amandelspijs
- in stukjes
50
g
garneeramandelen
Instructies
Vet het cakeblik in en bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 150℃ boven- en onderwarmte.
Klop de boter met de suiker romig en voeg vervolgens een voor een de eieren toe.
Doe tot slot het zelfrijzend bakmeel en de specerijen in kom en spatel het geheel tot een egaal cakebeslag.
Spatel als laatste de plukjes amandelspijs en garneeramandelen door het beslag.
Stort het cakebeslag in het cakeblik en bak de cake in 70 minuten gaar. Laat volledig afkoelen voordat je de cake aansnijdt.