Gevulde kipfilet uit de Airfryer
Recepten voor gevulde kipfilet zijn vaak gemaakt met ham en kaas, maar deze variant is een stukje gezonder èn bevat zelfs groenten. Door de kipfilet te bakken in de Airfryer krijgt de kip een lekker kleurtje en blijft 'ie lekker smeuïg.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd40 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: Airfryer recept, gevulde kipfilet, gezond recept, kip uit de airfryer
Servings: 4 stuks
4 cocktailprikkers
Airfryer
Dry rub
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl gedroogde peterselie
- snuf zout
- 4 kipfilets
Vulling
- 200 g broccoliroosjes - voorgekookt
- 100 g cottage cheese
- 1 teentje knoflook - fijngehakt
- 5 g verse basilicum - fijngehakt
- 5 g verse peterselie - fijngehakt
- peper en zout
- olie voor het bakken
Schep alle kruiden en specerijen voor de dry rub door elkaar en smeer hier de kipfilets helemaal mee in.
Snijd de kipfilets vervolgens via het midden open, maar niet helemaal door. Je wilt de kipfilet open kunnen vouwen.
Snijd de voorgekookte broccoliroosjes wat kleiner en meng deze met de cottage cheese, knoflook, basilicum, peterselie, peper en zout.
Schep de vulling op de opengesneden kipfilets en vouw de kipfilets weer dicht. Prik een cocktailprikker door de kip om de filets dicht te houden.
Verwarm de Airfyer naar 180℃ en plaats de gevulde kipfilets in de Airfryer.
Drizzle een beetje olie over de kipfilets en bak ze in 18-20 minuten gaar.