Ga terug
+ servings
Gevulde champignons recept
Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde champignons uit de Airfryer

Ik denk dat dit een van de lekkerste bijgerechten voor Kerst is die ik tot nu toe met je heb gedeeld. Gevulde champignons met Boursin, Parmezaan en champignonsteeltjes. En dat klaargemaakt in de Airfryer, waardoor ze binnen 10 minuten op tafel staan - ideaal.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: airfryer, Airfryer recept, bijgerecht, gevulde champignons, kerstgerecht
Servings: 4 personen (bijgerecht)

Equipment

  • Russell Hobbs Dual Basket Airfryer

Ingrediënten

  • 400 g kastanje champignons (groot formaat)
  • 1/2 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 150 g Boursin Knoflook & Fijne kruiden
  • 15 g Parmezaanse kaas - geraspt
  • 1 el verse peterselie - fijngehakt
  • peper en zout

Instructies

  • Verwijder het steeltje van de kastanjechampigons en snijd deze fijn.
  • Bak de steeltjes samen met de ui en knoflook in een koekenpan tot de ui helemaal zacht is. Laat de vulling iets afkoelen.
  • Roer de Boursin, Parmezaanse kaas, peterselie en de gebakken champignonsteeltjes door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  • Vul de champignons met het mengsel en verdeel ze over de mandjes van de Dual Basket Airfryer.
  • Bak de gevulde champignons 10 minuten op 200℃ tot ze gaar zijn en de vulling bruin bovenop bruin kleurt. Serveer direct.