Geroosterde sjalotboter
Jullie hebben er even op moeten wachten, maar hier is dan eindelijk mijn geroosterde sjalotboter. Voor als je een keer zin hebt in iets anders dan de standaard kruidenboter bij de BBQ.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd45 minuten min
Totale tijd55 minuten min
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: barbecue, bijgerecht, brooddip, kruidenboter
Servings: 250 g boter
- 5 sjalotten - gehalveerd (met schil)
- 2 el balsamico azijn
- 2 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook - geplet
- 250 g ongezouten roomboter - zacht
- 1/2 tl grof zout
- 1/2 tl gedroogde tijm
Verwarm de oven voor op 180℃.
Meng de sjalotten met de azijn, olijfolie en teentjes knoflook en verspreid dit over de bakplaat.
Rooster de sjalotten in het midden van de oven tot ze zacht en licht geblakerd zijn.
Verwijder de schil van de sjalotten en doe deze samen met schil van 1 sjalot, de teentjes knoflook, boter, zout en tijm in een foodprocessor.
Maal het geheel fijn tot de sjalot niet meer herkenbaar is en de boter lekker smeuïg is.