Geroosterde bloemkool met opgeklopte feta
Search no more als je op zoek was naar een lekker bijgerecht. Voor de herfst is deze geroosterde bloemkool met opgeklopte feta favoriet. Zacht, romig, knapperig... het komt allemaal samen in dit gerecht.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd50 minuten min
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: bijgerecht, geklopte feta, geroosterde bloemkool, groentegerecht, opgeklopte feta, vegetarisch
Servings: 4 personen (bijgerecht)
Geroosterde bloemkool
- 600 g bloemkool - in roosjes
- 3 el olijfolie
- 50 g Parmezaanse kaas - geraspt
- 1 tl knoflookpoeder
Opgeklopte feta
- 100 g ricotta
- 150 g feta
- 1 teentje knoflook
- sap van 1/2 citroen
En verder
- 30 g amandelstiften
- 1 tl chilivlokken
- extra vergine olijfolie
Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
Doe de bloemkoolroosjes in een kom en voeg hier de olie, Parmezaanse kaas en knoflookpoeder aan toe.
Schep goed om en verspreid de bloemkool over de bakplaat.
Rooster de bloemkool 30 minuten in het midden van de oven, tot de groente zacht is en de kaas krokant. Draai de bloemkoolroosjes halverwege de baktijd een keertje om.
Doe ondertussen alle ingrediënten voor de opgeklopte feta in een hakmolentje en maal het geheel fijn tot een zachte crème.
Rooster de amandelstiften in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
Smeer de opgeklopte feta op een bord en leg hier de bloemkoolroosjes bovenop.
Garneer met extra vergine olijfolie, chilivlokken en de amandelstiften.