Gerookte zalmmousse in een glaasje
Als je op zoek bent naar een fris voorgerecht dan is deze gerookte zalmmousse in een glaasje perfect. Leuk en feestelijk om te serveren en ideaal voor zowel de zomermaanden als de feestdagen.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Totale tijd10 minuten min
Gang: voorgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: gerookte zalm, gerookte zalmmousse, koud voorgerecht, voorgerecht, zalmmousse
Servings: 4 personen
- 50 g doperwten
- 50 g wortel - in kleine blokjes
- 200 g gerookte zalm
- sap van 1/2 citroen
- 5 g verse dille
- 150 g mascarpone
- peper en zout
En verder (optioneel)
- zeekraal
- extra gerookte zalm
Kook de doperwten en wortelblokjes in 5 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.
Doe de gerookte zalm en citroensap in het hakmolentje en maal fijn.
Spatel de doperwten, wortel, gerookte zalm en de dille door de mascarpone. Breng de mousse op smaak met peper en zout.
Schep de gerookte zalmmousse in glaasjes en garneer met zeekraal en extra gerookte zalm.