Ga terug
–+ servings
gerookte zalmmousse
Recept afdrukken
No ratings yet

Gerookte zalmmousse in een glaasje

Als je op zoek bent naar een fris voorgerecht dan is deze gerookte zalmmousse in een glaasje perfect. Leuk en feestelijk om te serveren en ideaal voor zowel de zomermaanden als de feestdagen.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd10 minuten
Gang: voorgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: gerookte zalm, gerookte zalmmousse, koud voorgerecht, voorgerecht, zalmmousse
Servings: 4 personen

Equipment

  • foodprocessor of hakmolentje
  • 4 glaasjes

Ingrediënten

  • 50 g doperwten
  • 50 g wortel - in kleine blokjes
  • 200 g gerookte zalm
  • sap van 1/2 citroen
  • 5 g verse dille
  • 150 g mascarpone
  • peper en zout

En verder (optioneel)

  • zeekraal
  • extra gerookte zalm

Instructies

  • Kook de doperwten en wortelblokjes in 5 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.
  • Doe de gerookte zalm en citroensap in het hakmolentje en maal fijn.
  • Spatel de doperwten, wortel, gerookte zalm en de dille door de mascarpone. Breng de mousse op smaak met peper en zout.
  • Schep de gerookte zalmmousse in glaasjes en garneer met zeekraal en extra gerookte zalm.