Ga terug
+ servings
makreelsalade maken
Recept afdrukken
No ratings yet

Gerookte makreelsalade

Ik ben dol op het zelf maken van borrel salades en deze gerookte makreelsalade hoort daar zeker bij. Heerlijk om te serveren op een knapperig broodje of toastje. Of om tussen een tosti te stoppen!
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: borrelhapje, salade
Keuken: Hollands
Trefwoord: gerookte makreel, makreelsalade, vissalade
Servings: 200 g salade

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 200 g gerookte makreelfilets
  • 1 rode ui - fijngesneden
  • 3 augurken - in blokjes
  • 2 el kwark of yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl Dijonmosterd
  • peper en zout

Instructies

  • Kook het ei in een steelpannetje in 9 minuten hard. Snijd het ei in stukjes.
  • Pluis de makreelfilets met een vork uit elkaar en doe dit samen met de ei, ui en augurk in een kommetje.
  • Roer de yoghurt, mayonaise en mosterd door elkaar en voeg hier peper en zout naar smaak aan toe.
  • Meng de dressing door de overige ingrediënten. Bewaar de makreelsalade in de koelkast.