Gepofte zoete aardappel uit de Airfryer
Gepofte zoete aardappels zijn zo lekker om te maken en te serveren als bijgerecht. En als je dit in de Airfryer doet, ben je zo klaar en heb je er weinig omkijken naar - ideaal!
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd45 minuten min
Totale tijd50 minuten min
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: Airfryer recept, gepofte zoete aardappel, zoete aardappel
Servings: 4 aardappels
- 4 zoete aardappels
- olijfolie
- 4 klontjes boter
- peper en zout
Was de zoete aardappels grondig onder de kraan en dep ze droog.
Prik met een vork rondom gaatjes in de zoete aardappel, zodat ze gelijkmatig kunnen garen.
Plaats de zoete aardappels in het mandje van de Airfryer en besprenkel ze met olijfolie.
Pof de zoete aardappels 35 minuten op 200℃. Draai de zoete aardappels halverwege de baktijd een keertje om.
Snijd de zoete aardappels na 35 minuten aan de bovenkant in en bak ze nog eens 10 minuten in de Airfryer, tot de binnenkant helemaal zacht is geworden.
Leg een klontje boter op de gepofte zoete aardappels zodra deze uit de Airfryer komen en bestrooi ze met peper en zout.