Gekruide rijst met kip en snijbonen
Als je op zoek bent naar een smaakvolle maaltijd die snel klaar te maken is in één pan, dan zit je goed! Deze gekruide rijst met kip en snijbonen is top.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: eenpansgerecht, gekruide rijst, makkelijke maaltijd, rijst
Servings: 2 personen
- 300 g kipfilet - in blokjes
- 1 ui - gesnipperd
- 3 teentjes knoflook - fijngehakt
- 1 rode paprika - in blokjes
- 400 g snijbonen - fijngesneden
- 100 g zilvervliesrijst
- 1/2 tl gerookt paprikapoeder
- 1/2 tl kurkuma
- 1 tl kerriepoeder
- 1 bouillonblokje (kip)
- 275 ml water
- 1 handje amandelstiften
- peper en zout
Verhit een ruime pan met deksel op de kookplaat en schenk hier een beetje olie in.
Voeg de kipfilet toe en schroei deze rondom dicht.
Doe dan de ui, knoflook, paprika en snijbonen in de pan en bak dit even 5 minuten mee.
Voeg de rijst, alle kruiden en specerijen, het bouillonblokje en water toe.
Roer goed door, doe het deksel op de pan en laat de rijst 10-12 minuten op laag vuur gaar worden.
Bak ondertussen in een droge koekenpan de amandelstiften goudbruin.
Breng de gekruide rijst op smaak met peper en een klein beetje zout en serveer met de gebakken amandelstiften.