Ga terug
+ servings
gekruide friet
Recept afdrukken
4.75 van 4 stemmen

Gekruide friet met knoflookdip

Zo lekker zijn deze zelfgemaakte, gekruide frietjes uit de Airfryer. Onwijs simpel om te maken ook en extra lekker als je ze serveert met knoflook dipsaus.
Voorbereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: bijgerecht
Keuken: Amerikaans, Hollands
Trefwoord: airfryer friet, Airfryer recept, fastfood friday, friet, gekruide friet
Servings: 4 personen

Equipment

  • Airfryer

Ingrediënten

  • 750 g grote, kruimige aardappelen
  • 1 el neutrale olie
  • 1 tl grof zout
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde salie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • snuf peper

Knoflookdipsaus

  • 2 el mayonaise
  • 50 ml yoghurt
  • 1 teentje knoflook - geraspt
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el verse dille - fijngehakt
  • 1 el verse bieslook - fijngehakt

Instructies

  • Was de aardappelen en snijd ze in grote frieten. Leg de frieten in een grote kom en schenk daar water bij tot de friet helemaal onder staat. Laat ze vervolgens 30 minuten weken.
  • Giet de friet af en dep goed droog met een theedoek.
  • Meng vervolgens de friet met de olie en alle kruiden en specerijen.
  • Verwarm de Airfryer naar 180℃ en bak de gekruide friet in 20 minuten krokant. Hussel halverwege een keer om.
  • Roer voor de knoflookdipsaus alle ingrediënten door elkaar en serveer de gekruide friet met de dipsaus.