Ga terug
+ servings
geklopte feta
Recept afdrukken
No ratings yet

Geklopte feta met komkommersalade

Een aantal jaar geleden zat ik helemaal in een geklopte feta fase. Nog steeds is het een van mijn favoriete dips en deze keer maakte ik een super zomerse variant die ik aftopte met komkommersalade. Een heerlijk bijgerecht voor de barbecue!
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: bijgerecht, borrelhapje
Keuken: Mediterraans
Trefwoord: dipsaus, feta, komkommersalade, opgeklopte feta, zomerrecept
Servings: 6 personen (bijgerecht)

Equipment

  • hakmolentje of foodprocessor

Ingrediënten

Geklopte feta

  • 150 g feta
  • 100 g ricotta
  • 1 teentje knoflook - gepeld
  • sap van 1/2 citroen

Komkommersalade

  • 1/2 komkommer - in blokjes
  • 2 bosuitjes - in ringen
  • 15 g verse basilicum
  • 5 g verse munt
  • 5 g tuinkers
  • 5 g verse dille
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Doe de feta, ricotta, knoflook en citroensap in het hakmolentje en maal het geheel fijn tot een smeuïge dip.
  • Smeer de geklopte feta uit over een bord.
  • Schep alle ingrediënten voor de komkommersalade door elkaar en schep deze bovenop de geklopte feta.
  • Serveer de dip met vers brood of toastjes.