Geklopte feta met komkommersalade
Een aantal jaar geleden zat ik helemaal in een geklopte feta fase. Nog steeds is het een van mijn favoriete dips en deze keer maakte ik een super zomerse variant die ik aftopte met komkommersalade. Een heerlijk bijgerecht voor de barbecue!
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Totale tijd15 minuten min
Gang: bijgerecht, borrelhapje
Keuken: Mediterraans
Trefwoord: dipsaus, feta, komkommersalade, opgeklopte feta, zomerrecept
Servings: 6 personen (bijgerecht)
Geklopte feta
- 150 g feta
- 100 g ricotta
- 1 teentje knoflook - gepeld
- sap van 1/2 citroen
Komkommersalade
- 1/2 komkommer - in blokjes
- 2 bosuitjes - in ringen
- 15 g verse basilicum
- 5 g verse munt
- 5 g tuinkers
- 5 g verse dille
- sap van 1/2 citroen
- 2 el extra vergine olijfolie
- peper en zout
Doe de feta, ricotta, knoflook en citroensap in het hakmolentje en maal het geheel fijn tot een smeuïge dip.
Smeer de geklopte feta uit over een bord.
Schep alle ingrediënten voor de komkommersalade door elkaar en schep deze bovenop de geklopte feta.
Serveer de dip met vers brood of toastjes.