Gekarameliseerde uienpasta
Altijd als mijn kinderen vragen wat mijn lievelingseten is, antwoord ik met 'pasta'. Ik ben er dól op en zeker gerechten als deze, waar je niet al teveel moeite voor hoeft te doen maar die wel grandioos lekker smaken, vind ik geweldig.
Voorbereidingstijd1 uur uur 20 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd1 uur uur 30 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Frans, Italiaans
Trefwoord: gekarameliseerde ui, makkelijke maaltijd, pasta uit de oven, pastaschotel
Servings: 2 personen
- 4 uien - in ringen
- 1 bol knoflook - kapje verwijderd
- 1 tl paprikapoeder
- 100 g zongedroogde tomaten (inclusief olie)
En verder
- 150 g pasta naar wens
- 100 ml kookroom
- 15 g verse basilicum
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht.
Doe de uienringen in een ovenschaal en leg de bol knoflook in het midden. Voeg paprikapoeder en zongedroogde tomaten toe en sprenkel de olie van de tomaten over de uien.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats de ovenschaal 1 uur en 20 minuten in het midden van de oven, tot de uien helemaal zacht zijn geworden.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Knijp zodra de uien zacht zijn de teentjes knoflook boven de uien uit.
Voeg de gekookte pasta, room, basilicum, peper en zout aan de gekarameliseerde uien toe en roer alles even goed door.