Ga terug
+ servings
gehaktbroodjes met ei en kaas
Recept afdrukken
No ratings yet

Gehaktbroodjes met ei en kaas

Ik ben dol op makkelijke, maar zeer smaakvolle lunch recepten. En dan bij voorkeur op dingen als warme broodjes. Zoals deze gehaktbroodjes met ei en kaas. Mega makkelijk om te maken, je kunt het zelfs goed voorbereiden en hier in huis waren ze in no-time op. Leuk voor Pasen of als uitgebreide lunch na schooltijd.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: lunch
Keuken: Hollands
Trefwoord: broodje warm vlees, fastfood friday, gehaktbroodjes, pasen, warme broodjes, warme lunch
Servings: 4 stuks

Equipment

  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 300 g rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 sjalot - gesnipperd
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 4 afbak pistolets
  • 4 eieren
  • 100 g geraspte kaas
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht.
  • Bak het gehakt rul in een koekenpan en voeg hier knoflook, ui, paprikapoeder, kerriepoeder, peper en zout aan toe. Bak mee tot de ui en knoflook zacht zijn.
  • Snijd de bovenkant van de pistoletjes in en verwijder de boven- en binnenkant van de broodjes.
  • Schep het gehakt in de broodjes en druk een beetje aan.
  • Breek in ieder broodje een ei en strooi de geraspte kaas over de broodjes.
  • Bak de broodjes 12-15 minuten in het midden van de oven, tot het ei gestold is.