Ga terug
+ servings
instant pot gehaktbrood
Recept afdrukken
No ratings yet

Gehaktbrood uit de instant pot

De instant pot is een ietwat ondergesneeuwd kindje in mijn huis, maar deze keer trok ik hem weer eens tevoorschijn voor het maken van gehaktbrood. Door gehaktbrood te maken in de instant pot, blijft het 'brood' súper sappig en is het ook nog eens zo klaar. Ideaal!
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: bijgerecht
Keuken: Amerikaans, Engels
Trefwoord: gehaktbrood, instant pot, meatloaf
Servings: 6 personen

Equipment

  • Instant pot
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

Gehaktbrood

  • 800 g rundergehakt
  • 2 eieren
  • 50 g paneermeel
  • 2 sjalotjes - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el mosterd
  • 1 tl Worcestersauce
  • peper en zout

Saus

  • 100 ml ketchup
  • 50 ml barbecuesaus
  • 3 el donkerbruine basterdsuiker
  • 2 tl Dijonmosterd

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor het gehaktbrood door elkaar en kneed er een stevig gehaktbrood van.
  • Vorm van het aluminiumfolie een soort bakje waar het gehaktbrood in past. Dit om te voorkomen dat het vocht uit de instant pot bij het gehakt kan komen. En het zorgt ervoor dat je het gehaktbrood makkelijk uit de pot kunt halen.
  • Plaats het aluminiumfolie met gehaktbrood in de instant pot.
  • Schenk ong. 100 ml water langs het aluminiumfolie in de pot.
  • Zet de instant pot op stand manueel, hoge druk en de timer op 25 minuten.
  • Laat na het afgaan van de timer de druk 10 minuten rustig afnemen, draai het ventiel dus niet zelf open.
  • Doe alle ingrediënten voor de saus in een steelpannetje en verwarm dit tot de suiker is gesmolten.
  • Haal het gehaktbrood uit de instantpot. Snijd in plakken en verdeel de saus er overheen.