Ga terug
+ servings
gehaktbrood uit de oven
Recept afdrukken
No ratings yet

Gehaktbrood met pindasaus

Gehaktbrood is een lekker bijgerecht als je zin hebt in een keer iets anders dan gehaktballen. Super simpel om te maken ook, aangezien de oven het meeste werk voor je doet. Dit is een variant met zelfgemaakte pindasaus, heel lekker!
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd35 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: bijgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: gehakt, gehaktbrood, pindasaus, vleesgerecht
Servings: 6 personen

Equipment

  • Mengkom
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

Gehaktbrood

  • 800 g rundergehakt
  • 2 eieren
  • 50 g paneermeel
  • 2 sjalotten - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 rode peper - fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el ketjap manis
  • peper en zout

Pindasaus

  • 150 g 100% pindakaas
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1 tl sesamolie
  • 200 ml kokend water (of meer/minder)

Extra

  • gebakken uitjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Doe alle ingrediënten voor het gehaktbrood in een kom. Kneed het geheel stevig door en vorm een 'brood' van het gehakt.
  • Plaats het gehaktbrood op de bakplaat en bak het gehaktbrood 25-30 minuten in het midden van de oven.
  • Maak ondertussen de pindasaus. Doe hiervoor de pindakaas, sojasaus, knoflook, gember en sesamolie in een kom en schenk hier kokend water bij. Roer net zolang door tot een gladde saus. Gebruik meer water als de saus te dik is.
  • Schenk de pindasaus over het gehaktbrood en bestrooi met gebakken uitjes.

Notities

*Dit gehaktbrood kun je heel goed bewaren, maar doe dit dan wel zonder saus. Het is dan heerlijk om koud te eten op brood of later op te warmen in een koekenpan.