Ga terug
+ servings
gehaktballen slowcooker
Recept afdrukken
No ratings yet

Gehaktballen maken

Gehaktballen maken was een van de eerste dingen die ik leerde van mijn moeder. Ik maak ze nog altijd met (bijna) hetzelfde recept.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: gehaktballen
Servings: 6 stuks

Equipment

  • braadpan

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 kleine ui - gesnipperd
  • 1 tl mosterd
  • 50 g paneermeel
  • 1 el gehaktkruiden (optioneel)
  • peper en zout

Jus

  • 1 blokje runderbouillon
  • 1 el ketjap manis
  • 200 ml water

Instructies

  • Doe het gehakt in een kom en voeg hier de rest van de ingrediënten aan toe. Voor meer smaak kun je (goede!) gehaktkruiden zonder zout gebruiken, maar alleen peper en zout werkt ook.
  • Kneed het mengsel goed door en vorm 6 ballen van het gehakt.
  • Smelt een klont boter in de braadpan en bak hierin de gehaktballen rondom bruin.
  • Verkruimel de runderbouillon in de pan en voeg ketjap manis en water toe. Roer even door.
  • Doe de deksel op de pan, draai het vuur laag en laat de gehaktballen 20-25 minuten zachtjes opstaan, tot ze van binnen gaar zijn.