Gehaktballen maken was een van de eerste dingen die ik leerde van mijn moeder. Ik maak ze nog altijd met (bijna) hetzelfde recept.
Voorbereidingstijd20 minutenmin
Bereidingstijd25 minutenmin
Totale tijd45 minutenmin
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: gehaktballen
Servings: 6stuks
Equipment
braadpan
Ingrediënten
500grundergehakt
1ei
1kleineui - gesnipperd
1tlmosterd
50gpaneermeel
1elgehaktkruiden (optioneel)
peper en zout
Jus
1blokjerunderbouillon
1elketjap manis
200mlwater
Instructies
Doe het gehakt in een kom en voeg hier de rest van de ingrediënten aan toe. Voor meer smaak kun je (goede!) gehaktkruiden zonder zout gebruiken, maar alleen peper en zout werkt ook.
Kneed het mengsel goed door en vorm 6 ballen van het gehakt.
Smelt een klont boter in de braadpan en bak hierin de gehaktballen rondom bruin.
Verkruimel de runderbouillon in de pan en voeg ketjap manis en water toe. Roer even door.
Doe de deksel op de pan, draai het vuur laag en laat de gehaktballen 20-25 minuten zachtjes opstaan, tot ze van binnen gaar zijn.