Gegrilde octopus met kruidenolie
Een bijzonder en ongelofelijk lekker gerecht: gegrilde octopus met kruidenolie. Gemaakt met verse octopus en geloof mij: dat is helemaal niet zo lastig om te bereiden.
Voorbereidingstijd1 uur uur
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd1 uur uur 15 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: gegrilde inktvis, gegrilde octopus, inktvis, kruidenolie, octopus
Servings: 4 personen
- 1 verse octopus - schoongemaakt
- 2 schijfjes citroen
- 2 laurierblaadjes
- 1 tl peperkorrels
- 1 el neutrale olie
- 4 teentjes knoflook - fijngehakt
- 1 el verse dille - fijngehakt
- 1 el verse peterselie - fijngehakt
- extra vergine olijfolie
- peper en zout
Spoel de octopus af onder de koude kraan en doe hem in zijn geheel, in een ruime pan met water. Voeg de citroen, laurierblaadjes en peperkorrels toe.
Breng het water aan de kook, draai het vuur laag en kook de octopus 60 minuten voor.
Haal de octopus uit de pan en snijd de tentakels los van het lijfje. Snijd het lijfje in plakken en de tentakels los van elkaar.
Verhit de neutrale olie in een grillpan en voeg hier de octopus aan toe, samen met de knoflook.
Bak het geheel al omscheppend enkele minuten, tot de knoflook goed begint te geuren.
Voeg dan de groene kruiden toe en bak deze nog een minuutje mee.
Haal de gegrilde octopus uit de pan en drizzle er extra vergine olijfolie overheen. Breng op smaak met peper en zout.