Ga terug
–+ servings
gegrilde octopus
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Gegrilde octopus met kruidenolie

Een bijzonder en ongelofelijk lekker gerecht: gegrilde octopus met kruidenolie. Gemaakt met verse octopus en geloof mij: dat is helemaal niet zo lastig om te bereiden.
Voorbereidingstijd1 uur
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd1 uur 15 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: gegrilde inktvis, gegrilde octopus, inktvis, kruidenolie, octopus
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 verse octopus - schoongemaakt
  • 2 schijfjes citroen
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl peperkorrels
  • 1 el neutrale olie
  • 4 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 el verse dille - fijngehakt
  • 1 el verse peterselie - fijngehakt
  • extra vergine olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Spoel de octopus af onder de koude kraan en doe hem in zijn geheel, in een ruime pan met water. Voeg de citroen, laurierblaadjes en peperkorrels toe.
  • Breng het water aan de kook, draai het vuur laag en kook de octopus 60 minuten voor.
  • Haal de octopus uit de pan en snijd de tentakels los van het lijfje. Snijd het lijfje in plakken en de tentakels los van elkaar.
  • Verhit de neutrale olie in een grillpan en voeg hier de octopus aan toe, samen met de knoflook.
  • Bak het geheel al omscheppend enkele minuten, tot de knoflook goed begint te geuren.
  • Voeg dan de groene kruiden toe en bak deze nog een minuutje mee.
  • Haal de gegrilde octopus uit de pan en drizzle er extra vergine olijfolie overheen. Breng op smaak met peper en zout.