Gegrilde groenten met halloumi & chimichurri
Gegrilde groenten zijn soms ook maar saai, maar door er halloumi en chimichurri aan toe te voegen krijg je ineens een heel ander en verrukkelijk bijgerecht.
Voorbereidingstijd25 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd55 minuten min
Gang: bijgerecht
Keuken: Argentijns
Trefwoord: bijgerecht, chimichurri, gegrilde groenten, groenten, halloumi, ovengerecht, vegetarisch
Servings: 4 personen (bijgerecht)
Gegrilde groenten
- 1 aubergine - in plakken
- 1 courgette - in plakken
- 1 rode paprika - in grove stukken
- 1 gele paprika - in stukken
- 100 g groene aspergetips
- 100 g cherrytomaatjes
- 1 el olijfolie
Chimichurri
- 15 g verse peterselie
- 1 el verse oregano
- 2 el rode wijnazijn
- 5 el extra vergine olijfolie
- 4 teentjes knoflook - gepeld
- 1 rode peper - zaadjes verwijderd
- 1/2 tl grof zout
En verder
- 200 g halloumi - in blokjes
Verwarm de oven voor op 180℃.
Spreid de groenten uit over de bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Grill de groenten in het midden van de oven in 25-30 minuten zacht.
Doe voor de chimichurri alle ingrediënten in een hakmolentje en maal dit tot een fijne marinade.
Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de halloumi tot de kaas goudbruin kleurt.
Schep de gegrilde groenten op een bord en verdeel hier de chimichurri en halloumi overheen. Serveer direct.