Gefrituurde Lasagnebites
Opgerolde, gevulde lasagnebladeren die vervolgens worden gefrituurd. Resultaat: een héérlijke snack.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Wachttijd1 uur uur
Totale tijd1 uur uur 35 minuten min
Gang: tussendoortje
Keuken: Italiaans
Trefwoord: borrelhapje, frituursnack, gefrituurde pasta, lasagnebites, partysnack
Servings: 20 stuks
- 10 koelverse lasagnevellen
- 400 g ricotta
- 100 g mozzarellla - geraspt
- 1 teentje knoflook - fijngehakt
- 10 g verse basilicum - fijngehakt
- peper en zout
- 3 eieren - losgeklopt
- 75 g bloem
- 100 g paneermeel/panko of een mix ervan
- tomatensaus
Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de lasagnevellen 2 minuten voor zodat ze zacht worden. Dit werkt alleen met koelverse lasagnevellen. Gebruik je gedroogde vellen, kook dan net zolang tot de pasta zacht is; ik gok een minuut of 10.
Laat de lasagnevellen afkoelen en snijd ze vervolgens over de lengte doormidden.
Roer de ricotta, mozzarella, knoflook, basilicum en wat peper en zout door elkaar.
Smeer de bovenkant van ieder reepje lasagnevel in met de ricottavulling en vouw de lasagnevellen vervolgens in drie keer op.
Leg de lasagnebites op een vel bakpapier en leg ze even een uurtje in de vriezer.
Verwarm ondertussen de hete olie naar een temperatuur van 190℃. Doe de bloem op een bord, de eieren in een kommetje en het paneermeel op een ander bord.
Wentel de lasagnebites door de bloem, vervolgens door de eieren en tot slot door het paneermeel. De lasagnebites die je nu niet wilt eten kun je gepaneerd invriezen.
Frituur de lasagnebites 5 minuten in de hete olie tot ze goudbruin en knapperig zijn geworden. Laat even uitlekken op een vel keukenrol en serveer direct.