Gefrituurde champignons
Deze gefrituurde champignons kun je leuk als voorgerecht serveren met een lekkere frisse (citroen)mayonaise, maar ook als bijgerecht met een beetje knoflook saus.2
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd6 minuten min
Totale tijd16 minuten min
Gang: bijgerecht, tussendoortje, voorgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: champignons, frituren, gefrituurde champignons, hapjes en snacks, recepten
Servings: 2 personen
- 1 bakje champignons - middelgroot
- 4 el bloem
- paneermeel
- 2 eieren
- paprikapoeder
- peper/zout
- zonnebloemolie
Klop de eieren los en meng het bloem met een gewenste hoeveelheid paprikapoeder, peper en zout.
Strooi het paneermeel over een bord. Dit moet genoeg zijn om de champignons in te wentelen dus het is onnodig om het aantal grammen aan te geven. Desnoods kun je altijd nog wat extra paneermeel gebruiken.
Wentel de champignons eerst door het ei en daarna door de bloem. Tik het overtollige bloem van de champignons af.
Wentel de champignons met bloem vervolgens weer door het ei en daarna door de paneermeel. Zorg dat de champignon volledig is bedekt met paneermeel, maar klop wederom het overtollige er van af.
Herhaal stap twee en drie voor iedere champignons en leg ze allemaal op een bord klaar. Verhit ondertussen de frituurpan of wok.
Frituur de champignons in porties zo’n zes minuten en geef ze halverwege de frituurtijd een tikje met een vork zodat ze omdraaien. Frituur de champignons aan alle kanten gelijkmatig bruin.
Laat de champignons uitlekken op een stukje keukenpapier en serveer ze met knoflooksaus of een heerlijke mayonaise.