Gebakken rijst met garnalen & chorizo
Gebakken rijst is wat mij betreft altijd goed en vooral ook ideaal om restjes rijst mee op te maken. Dit is een super simpele variant met garnalen & chorizo. Weinig poespas, wel een overheerlijk gerecht.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: bijgerecht, hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch, Spaans
Trefwoord: eenpansgerecht, gebakken rijst, makkelijke maaltijd
Servings: 4 personen
- 200 g chorizo - in halve maantjes
- 1 ui - gesnipperd
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 4 bosuitjes - in ringen
- 200 g doperwten - diepvries
- 1 rode paprika - in blokjes
- 200 g garnalen - gepeld en schoongemaakt
- 400 g gekookte rijst - liefst van een dag oud
- peper en zout
Verhit een wokpan op het vuur en doe hier de chorizo in. Bak de chorizo tot het vet uit de worst komt.
Voeg dan de ui, knoflook en bosui toe en wok deze mee tot de knoflook goed begint te geuren.
Doe dan de doperwten en rode paprika in de pan en wok op hoog vuur tot de paprika zacht is.
Doe de garnalen erbij en wok deze 5 minuten mee.
Schep de gekookte rijst in de pan en wok alles al omscheppend op hoog vuur, tot alle ingrediënten goed zijn gemengd en de rijst helemaal warm is.
Breng op smaak met peper en zout.