Ga terug
–+ servings
gebakken rijst recept
Recept afdrukken
4.50 van 2 stemmen

Gebakken rijst met garnalen & chorizo

Gebakken rijst is wat mij betreft altijd goed en vooral ook ideaal om restjes rijst mee op te maken. Dit is een super simpele variant met garnalen & chorizo. Weinig poespas, wel een overheerlijk gerecht.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: bijgerecht, hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch, Spaans
Trefwoord: eenpansgerecht, gebakken rijst, makkelijke maaltijd
Servings: 4 personen

Equipment

  • Wokpan

Ingredients

  • 200 g chorizo - in halve maantjes
  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 4 bosuitjes - in ringen
  • 200 g doperwten - diepvries
  • 1 rode paprika - in blokjes
  • 200 g garnalen - gepeld en schoongemaakt
  • 400 g gekookte rijst - liefst van een dag oud
  • peper en zout

Instructions

  • Verhit een wokpan op het vuur en doe hier de chorizo in. Bak de chorizo tot het vet uit de worst komt.
  • Voeg dan de ui, knoflook en bosui toe en wok deze mee tot de knoflook goed begint te geuren.
  • Doe dan de doperwten en rode paprika in de pan en wok op hoog vuur tot de paprika zacht is.
  • Doe de garnalen erbij en wok deze 5 minuten mee.
  • Schep de gekookte rijst in de pan en wok alles al omscheppend op hoog vuur, tot alle ingrediënten goed zijn gemengd en de rijst helemaal warm is.
  • Breng op smaak met peper en zout.