Gazpacho
Gazpacho is een heerlijke koude starter voor een uitgebreid zomerdiner. Het frist de boel lekker op en zelf koel je er ook van af. Win win! Ik maakte een extra frisse variant door komkommer aan de soep toe te voegen.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Totale tijd15 minuten min
Gang: voorgerecht
Keuken: Spaans
Trefwoord: gazpacho, koude soep, voorgerecht, zomerrecept
Servings: 4 personen
- 1/2 komkommer - in grove stukken
- 1 rode paprika - in grove stukken
- 500 g tomaten - in grove stukken
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 1/2 tl gerookt paprikapoeder
- 1 el rode wijnazijn
- 2 el extra vergine olijfolie
- peper en zout
Zorg dat je van de paprika, komkommer en tomaat een paar blokjes achter de hand houdt ter garnering. Doe de rest in de blender.
Maal het geheel fijn tot een gladde soep en breng deze op smaak met peper en zout.
Schenk de gazpacho in kommetjes of glazen en garneer met de overige groenten.