Ga terug
–+ servings
garnalen ragout maken
Recept afdrukken
No ratings yet

Garnalenragout

Als je het wel een keer gehad hebt met de standaard ragoutrecepten, dan is garnalenragout een lekker alternatief. Heerlijk als warme lunch of voorgerecht in ragoutbakjes of met vers brood.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: lunch, voorgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: garnalenragout, hollandse garnalen, ragout, ragout maken, warm voorgerecht, warme lunch
Servings: 4 personen

Equipment

  • steelpannetje
  • garde

Ingrediënten

  • 25 g ongezouten roomboter
  • 25 g bloem
  • 250 ml visbouillon
  • 50 ml melk
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl verse peterselie - fijngehakt
  • 200 g Hollandse garnalen
  • peper en zout

Instructies

  • Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de knoflook en sjalot aan, tot de sjalot zacht is.
  • Voeg dan de bloem toe en bak deze al roerend 2 minuten mee.
  • Schenk de bouillon en melk in de pan en voeg de mosterd toe.
  • Breng de ragout al roerend aan de kook en kook 5 minuten zachtjes door.
  • Voeg de Hollandse garnalen en peterselie toe en breng de ragout op smaak met peper en zout.