Garnalenragout
Als je het wel een keer gehad hebt met de standaard ragoutrecepten, dan is garnalenragout een lekker alternatief. Heerlijk als warme lunch of voorgerecht in ragoutbakjes of met vers brood.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: lunch, voorgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: garnalenragout, hollandse garnalen, ragout, ragout maken, warm voorgerecht, warme lunch
Servings: 4 personen
- 25 g ongezouten roomboter
- 25 g bloem
- 250 ml visbouillon
- 50 ml melk
- 1 tl mosterd
- 1 tl verse peterselie - fijngehakt
- 200 g Hollandse garnalen
- peper en zout
Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de knoflook en sjalot aan, tot de sjalot zacht is.
Voeg dan de bloem toe en bak deze al roerend 2 minuten mee.
Schenk de bouillon en melk in de pan en voeg de mosterd toe.
Breng de ragout al roerend aan de kook en kook 5 minuten zachtjes door.
Voeg de Hollandse garnalen en peterselie toe en breng de ragout op smaak met peper en zout.