Garnalencocktail met grapefruit
De klassieke garnalencocktail kennen we allemaal wel; deze garnalencocktail met grapefruit is een leuk alternatief. De grapefruit maakt de smaak van de cocktail een klein beetje bitter, maar wel op een goede manier.
Gang: voorgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: garnalencocktail, kerst voorgerecht, koud voorgerecht, voorgerecht
Servings: 2 personen
- 100 g Hollandse garnalen
- 4 dunne plakjes grapefruit
- 1 handvol gemengde sla
- 2 el mayonaise
- 1 el ketchup
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 el gedroogde dille
- 1/2 tl mosterd
- paar druppels tabasco
- peper en zout
Meng de mayonaise met de ketchup, het paprikapoeder, de mosterd en een paar druppels tabasco en breng het geheel op smaak met peper en zout. Voeg eventueel meer tabasco toe wanneer je van een pittige cocktailsaus houdt.
Dep de garnalen droog met een stukje keukenrol en schep ze vervolgens door de cocktailsaus. Voeg de dille toe en proef om te kijken of alles goed op smaak is. Voeg naar smaak een beetje citroensap toe voor een fris zuurtje.
Was de sla en leg deze onderin een glas. Schep hier de garnalensalade bovenop.
Strooi wat extra dille over de garnalensalade en leg hier de partjes grapefruit bovenop.