Gamba Pil Pil
Mocht je wel eens Gamba Pil Pil hebben gegeten, de bekende Spaanse tapas, dan kun je het bij deze ook een keertje thuis maken. Dat is namelijk súper simpel en heel erg lekker.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd20 minuten min
Gang: bijgerecht, borrelhapje
Keuken: Spaans
Trefwoord: gamba pil pil, gamba's, tapas
Servings: 2 - 4 personen (als tapas)
- 100 ml olijfolie (om in te bakken)
- 2 teentjes knoflook - in plakjes
- 1 tl chilivlokken
- 1/2 tl gerookt paprikapoeder
- 250 g garnalen - gepeld en schoongemaakt
- zout
- verse peterselie
Schenk de olijfolie in een steelpannetje en voeg hier de knoflook, chilivlokken en gerookt paprikapoeder aan toe. Breng de olie aan de kook, tot de olie begint te borrelen. Pas wel op dat de knoflook niet verbrandt.
Doe de garnalen in de olie en laat ze in 5 minuten gaar worden.
Schenk de olie met de garnalen in een serveerschaaltje en strooi er zout en verse peterselie naar smaak overheen. Serveer zo snel mogelijk.