Ga terug
+ servings
Franse appeltaart
Recept afdrukken
No ratings yet

Franse appeltaart

De Franse appeltaart is net iets anders dan de stevige Hollandse appeltaart die wij kennen. Ik maakte de Franse variant met bladerdeeg (lekker makkelijk) en een heerlijke vulling van frangipane en dun gesneden appel.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: tussendoortje
Keuken: Frans
Trefwoord: appeltaart, bladerdeegtaart, frangipane
Servings: 1 taart (24 cm)

Equipment

  • taartvorm (24 cm doorsnede)
  • foodprocessor of hakmolen
  • mandoline

Ingrediënten

  • 1 vel koelvers bladerdeeg (of 8 diepvriesvellen)
  • 100 g amandelmeel
  • 100 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 100 g ongezouten roomboter - op kamertemperatuur
  • 3 zoete appels
  • 50 g abrikozenjam

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte.
  • Vet de taartvorm in en bekleed deze met het bladerdeeg. Duw de randen goed aan en snijd overhangend deeg weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Doe voor de frangipane het amandelmeel, de suiker, 2 eieren en de boter in een hakmolentje en maal dit fijn.
  • Verdeel de frangipane over het bladerdeeg.
  • Schaaf de appels in hele dunne plakjes en verdeel deze in bloemvorm over de frangipane.
  • Klop het derde ei los en smeer hiermee de taartrand in zodat deze straks bruin kleurt.
  • Bak de appeltaart in het midden van de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
  • Verwarm de abrikozenjam in een pannetje tot de jam wat vloeibaarder is. Smeer de bovenkant van de appeltaart in met jam zodra de taart uit de oven komt.
  • Laat de appeltaart helemaal afkoelen voordat je deze aansnijdt.