Flatbread van twee ingrediënten
Ik heb dit flatbread al eens eerder gemaakt maar dan i.c.m. een uitgebreid recept. Soms is het fijn om ook het basisrecept makkelijk op te kunnen zoeken, dus bij deze. Het enige dat je nodig hebt is yoghurt en bloem. Ok en een klein snufje zout, maar die tel ik niet mee.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Wachttijd30 minuten min
Totale tijd55 minuten min
Gang: bijgerecht
Keuken: Mediterraans, Midden Oosten
Trefwoord: brood bakken, flatbread, platbrood
Servings: 4 stuks
- 250 g Griekse yoghurt
- 400 g bloem
- snufje zout
Doe de yoghurt met de bloem en het zout in een kom. Kneed dit met je handen tot het deeg stevig aanvoelt en klontvrij is. In het begin lijkt dit een onbegonnen zaak, maar hoe langer je kneedt, hoe minder het deeg gaat plakken en meer een geheel voelt.
Vorm een bal van het deeg en dek de kom af met plasticfolie. Laat het deeg een half uurtje rusten.
Verwarm een koekenpan of grillpan zonder olie.
Verdeel het deeg in vieren en rol ieder deel uit tot een ovalen of ronde plak van ong. 3mm dik.
Bak het flatbread aan weerszijden in een droge koekenpan goudbruin en gaar.