Filodeegtaart met geitenkaas en zongedroogde tomaatjes
Servings: 1taart
Ingrediënten
75grampijnboompitjes
1sjalotjegesnipperd
1teen knoflook
180gramzongedroogde tomaatjesnetto gewicht
200gram geitenkaas
2eieren
10vellenfilodeeg
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden en laat het filodeeg ontdooien.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en laat afkoelen in een schaal.
Fruit vervolgens de ui in een beetje olijfolie en rasp de knoflook boven de pan. Zet het vuur uit zodra het klaar is en voeg het mengsel toe aan de pijnboompitjes.
Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine reepjes en meng samen met de geroosterde pijnboompitjes, eieren, ui en knoflook tot een beslag.
Brokkel de geitenkaas boven het mengsel er roer nog even goed door elkaar.
Verdeel nu 7 vellen filodeeg over de ingevette quichevorm. Zorg dat ze elkaar overlappen en dat er een flink stuk over de rand heen hangt.
Giet nu het beslag op het filodeeg en beleg met de 3 overige vellen filodeeg. Vouw nu de overhangende delen naar binnen en bestrijk het geheel met een beetje olijfolie.
Schuif in de oven voor ongeveer 40 minuten, de taart is klaar als hij mooi goudbruin gekleurd is.
Notities
Als je de taart af hebt laten koelen en je wil een warm stukje eten, warm hem dan even op in de oven. Wordt de bovenkant ook weer lekker knapperig van.