Filodeeg hapjes met feta & pistache
De meeste filodeeghapjes zie je in de vorm van een sigaar of van die krokante driehoekjes. Súper lekker, maar deze keer rolde ik het deeg op zoals je ook doet bij kaneelbroodjes en stopte ik het vol met vijgenjam, feta en pistache. Nieuwe favoriete hartige snack gevonden hoor!
Voorbereidingstijd25 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Totale tijd50 minuten min
Gang: borrelhapje
Keuken: Mediterraans
Trefwoord: borrelhapje, filodeeg, filodeegrolletjes, hartige snacks
Servings: 8 stuks
- 10 vellen filodeeg - diepvries (ontdooid)
- 50 ml zonnebloemolie
- 50 g vijenjam
- 50 g pistachenootjes - grof gehakt
- 150 g feta - verkruimeld
Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht.
Smeer ieder blaadje filodeeg in met zonnebloemolie en stapel ze op.
Smeer het bovenste vel in met vijgenjam en verdeel de pistache en feta er overheen.
Rol de vellen filodeeg op en snijd rolletjes van ongeveer 1 cm breed.
Verspreid de rolletjes filodeeg over de muffinvorm en smeer de bovenkant in met zonnebloemolie.
Bak de filodeeg hapjes 20-25 minuten in het midden van de oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn.