Feta rolletjes met chili honing
Kerst is nog niet voorbij en oudejaarsavond staat alweer voor de deur! Deze feta rolletjes met chili honing vormen een heerlijk borrelhapje voor die avond en ieder ander borrelmoment in het jaar.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Totale tijd45 minuten min
Gang: borrelhapje
Keuken: Midden Oosten
Trefwoord: borrelhapjes, chilihoning, feta rolletjes, filodeegrolletjes, oudejaarsavond
Servings: 8 stuks
- 1 blok feta (150 g)
- 8 vellen filodeeg - ontdooid
- 4 el honing
- 1/2 tl chilivlokken
- 1/2 tl tijm
- 3 el zonnebloemolie
- 1 el sesamzaadjes
Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht.
Dep de feta droog met een vel keukenrol en snijd het blok in 8 repen.
Leg op ieder vel filodeeg een reep feta.
Roer de honing, chilivlokken en tijm door elkaar en drizzle over iedere reep feta een beetje van de chili honing.
Vouw het filodeeg op als een loempia.
Plaats de feta rolletjes op de bakplaat en smeer de boven- en zijkanten in met zonnebloemolie.
Strooi de sesamzaadjes over de filodeegrolletjes en bak ze in 20-25 minuten in het midden van de oven gaar.
Drizzle extra chilihoning over de rolletjes voordat je ze serveert.