Feta pasta met courgette
Het oorspronkelijke feta pasta recept werd gemaakt met veel tomaatjes, maar dit er een met courgette en prei. Lekker fris van smaak en goed passend bij de zomer, maar wel net zo makkelijk om te maken.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Totale tijd40 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: feta pasta, makkelijke maaltijd, pasta met courgette, pasta uit de oven
Servings: 4 personen
- 200 g feta
- 1 courgette - in partjes
- 2 stengels prei - in halve ringen
- 2 sjalotjes - in halve ringen
- 2 teentjes knoflook - fijngesneden
- 50 ml olijfolie
- 300 g pasta naar wens
- peper en zout
- verse basilicum
Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
Leg het blok feta in de ovenschaal en leg hier de courgette, prei, sjalot en knoflook om heen.
Sprenkel de olijfolie over het gerecht en plaats de ovenschaal 25 minuten in de oven.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Prak de zachtgeworden feta met een vork plat en meng dit met de groenten in de ovenschaal. Voeg de gekookte pasta samen met een lepel pastawater toe en schep alles goed om.
Breng de feta pasta op smaak met peper en zout en garneer met verse basilicum.