Feta flatbread
Deze flatbreads zijn gevuld met feta en groene kruiden, een ideaal bijgerecht voor een salade of kommetje soep. Het deeg maak je met slechts twee ingrediënten en hoeft niet te rijzen, dus veel moeite hoeft het niet te kosten.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Rusttijd30 minuten min
Totale tijd1 uur uur 10 minuten min
Gang: bijgerecht
Keuken: Grieks
Trefwoord: fastfood friday, feta, flatbread, gevuld brood, platbrood
Servings: 4 stuks
- 400 g bloem
- 250 g Griekse yoghurt
- 1 tl zout
Feta vulling
- 150 g feta
- 50 g naturel roomkaas
- 1 el verse munt - fijngehakt
- 1 el verse peterselie - fijngehakt
- 1 tl knoflookpoeder
- peper
Doe de bloem, yoghurt en het zout in een kom. Kneed het geheel goed door tot een stevige bal ontstaat die niet kruimelig meer aanvoelt.
Dek het deeg af en laat minimaal een half uur rusten.
Prak de feta met een vork en roer de naturel roomkaas, groene kruiden, knoflookpoeder en een snuf peper erdoor.
Verdeel het flatbread deeg in vieren en rol ieder deel uit tot een ronde plak van ongeveer 3-4 mm dik.
Schep een kwart van de feta vulling op iedere plak deeg. Vorm een buideltje van het deeg en duw de randen goed dicht. Rol vervolgens ieder buideltje weer uit tot een ronde plak. Voorzichtig, laat het deeg niet scheuren.
Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de gevulde flatbreads aan weerszijden bruin en van binnen gaar. Dit kost zo'n 7-10 minuten per flatbread.
Schenk honing naar smaak over de flatbreads voordat je ze serveert.