Ga terug
+ servings
espresso martini cheesecake glaasjes
Recept afdrukken
No ratings yet

Espresso martini cheesecake glaasjes

Ja hallooo perfect kerstdessert! Hoe feestelijk zien deze espresso martini cheesecake glaasjes eruit? Geniaal lekker toch? En spoiler alert: dat zijn ze ook. En dan kun je ze ook nog eens makkelijk van tevoren klaarmaken, idealer wordt het niet.
Bereidingstijd30 minuten
Opstijven2 uur 30 minuten
Totale tijd3 uur
Gang: nagerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: cheesecake, espresso martini, kerstdessert, kersttoetje, no bake cheesecake
Servings: 4 stuks

Equipment

  • foodprocessor of hakmolen
  • 4 feestelijke glaasjes
  • beslagkom en garde

Ingredients

Voor de bodem

  • 100 g Oreo's
  • 25 g boter

Cheesecakevulling

  • 300 g naturel roomkaas
  • 100 ml slagroom
  • 100 g kristalsuiker
  • 2 espresso's - afgekoeld
  • 30 ml Baileys
  • 1 el wodka

Toplaag

  • 100 g pure chocolade
  • 100 g slagroom

Instructions

  • Maal de Oreo's fijn met een hakmolen en smelt de boter in een steelpannetje. Mix beide ingrediënten met elkaar en schep de koekbodem in de glaasjes.
  • Doe voor de cheesecakelaag alle ingrediënten in een kom en klop dit met een garde of keukenmachine luchtig.
  • Schenk de cheesecakevulling in de glaasjes en zet de glaasjes minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Warm voor de toplaag de slagroom op in een pannetje. Haal de pan van het vuur en voeg de chocolade toe. Roer net zolang tot de chocolade is gesmolten.
  • Schenk de ganache over de cheesecakevulling in de glaasjes en zet nog heel even 30 minuten in de koelkast.
  • Decoreer de espresso martini cheesecakeglaasjes naar wens.