Eggs benedict uit de oven
Eggs benedict kennen we allemaal wel, maar deze variant uit de oven heb je vast nog niet geprobeerd. Ideaal om alvast voor te bereiden en last minute af te bakken!
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Tijd in de koelkast8 uur uur
Totale tijd8 uur uur 50 minuten min
Gang: ontbijt
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: eggs benedict, eieren, hollandaise, kerstontbijt, kerstrecept, ontbijtschotel, ovenschotel, uitgebreid ontbijt
Servings: 6 personen
ovenschaal van 15x25 cm
staafmixer
hoge maatbeker
- 2 baguettes (om af te bakken) - in plakken
- 150 g hamblokjes
- 4 eieren
- 250 ml melk
- 1 el verse bieslook - fijngehakt
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- snuf nootmuskaat
- peper en zout
Hollandaisesaus
- 3 eidooiers
- 2 el witte wijnazijn
- 1 el citroensap
- 250 g ongezouten roomboter - gesmolten
Verdeel de plakjes baguette over de ovenschaal en strooi hier de hamblokjes overheen.
Klop de eieren met de melk, bieslook, knoflookpoeder, uienpoeder, nootmuskaat, peper en zout op en schenk het beslag over het brood in de ovenschaal.
Dek de schaal af en zet 'm minimaal een nacht in de koelkast.
Verwarm de volgende ochtend de oven voor op 180 graden Celsius.
Bak de Eggs benedict 30 minuten in het midden van de oven. Breek de laatste 7 minuten van de kooktijd de 4 eieren over het brood.
Doe de eidooiers, witte wijnazijn en citroensap in een hoge beker en zet de staafmixer hierop.
Schenk heel voorzichtig de gesmolten boter in de beker terwijl je de staafmixer laat draaien en deze heel rustig omhoog trekt.
Schenk de hollandaisesaus over de Eggs benedict uit de oven of serveer deze in een kannetje erbij.