Dit Eggs benedict borrelhapje is zo leuk om op tafel te zetten tijdens het kerstontbijt of de -brunch. Zo kan iedereen genieten van al het lekkerst dat je hebt gemaakt.
Voorbereidingstijd10 minutenmin
Bereidingstijd10 minutenmin
Totale tijd20 minutenmin
Gang: borrelhapje, brunch, lunch, ontbijt
Keuken: Engels
Trefwoord: borrelhapje, borrelhapje met ei, eggs benedict, kerstbrunch, kersthapje, kerstlunch, kerstontbijt
Servings: 8stuks
Equipment
hoge maatbaker
staafmixer
Ingrediënten
4eieren
1/2stokbroodin plakjes
100gham- in 8 plakken
verse bieslook naar smaak
Hollandaise saus
2eidooiers
1elwitte wijnazijn
1/2elcitroensap
125gongezouten roomboter- gesmolten
peper en zout
Instructies
Kook de eieren 5-7 minuten. Laat schrikken onder koud water, pel ze en halveer de eieren vervolgens.
Beleg de plakken stokbrood met de plakjes ham en leg op ieder stokbroodje een half ei.
Doe de eidooiers, witte wijnazijn en citroensap in een hoge maatbeker en plaats de staafmixer erop.
Voeg, terwijl de staafmixer aan staat, beetje bij beetje de gesmolten boter toe en trek de staafmixer langzaam omhoog tot alle ingrediënten goed gemengd zijn en je een lobbige Hollandaise saus hebt.
Breng de saus op smaak met peper en zout en schep op ieder borrelhapje een lepel saus.