Ga terug
+ servings
eggs benedict borrelhapje
Recept afdrukken
No ratings yet

Eggs benedict borrelhapje

Dit Eggs benedict borrelhapje is zo leuk om op tafel te zetten tijdens het kerstontbijt of de -brunch. Zo kan iedereen genieten van al het lekkerst dat je hebt gemaakt.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: borrelhapje, brunch, lunch, ontbijt
Keuken: Engels
Trefwoord: borrelhapje, borrelhapje met ei, eggs benedict, kerstbrunch, kersthapje, kerstlunch, kerstontbijt
Servings: 8 stuks

Equipment

  • hoge maatbaker
  • staafmixer

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1/2 stokbrood in plakjes
  • 100 g ham - in 8 plakken
  • verse bieslook naar smaak

Hollandaise saus

  • 2 eidooiers
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1/2 el citroensap
  • 125 g ongezouten roomboter - gesmolten
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de eieren 5-7 minuten. Laat schrikken onder koud water, pel ze en halveer de eieren vervolgens.
  • Beleg de plakken stokbrood met de plakjes ham en leg op ieder stokbroodje een half ei.
  • Doe de eidooiers, witte wijnazijn en citroensap in een hoge maatbeker en plaats de staafmixer erop.
  • Voeg, terwijl de staafmixer aan staat, beetje bij beetje de gesmolten boter toe en trek de staafmixer langzaam omhoog tot alle ingrediënten goed gemengd zijn en je een lobbige Hollandaise saus hebt.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout en schep op ieder borrelhapje een lepel saus.
  • Maak af met verse bieslook en serveer direct.