Eenpansgerecht rijst met kip
Rijst met kip klinkt wellicht een beetje saai, maar dit eenpansgerecht zit bomvol smaak. Zachte kip, luchtige rijst, groenten en een licht gekruide smaak. Een nieuwe favoriet voor doordeweekse dagen!
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd40 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Mediterraans
Trefwoord: eenpansgerecht, gekruide kip, gekruide rijst, makkelijke maaltijd, rijst met kip
Servings: 4 personen
Gekruide kip
- 500 g kipdijfilet
- 2 el olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl komijnpoeder
- peper en zout
En verder
- 1 ui - gesnipperd
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 200 g basmati rijst
- 750 ml kippenbouillon
- 200 g bladspinazie
- 150 g doperwten - diepvries
- peper en zout
Meng de kippendijen met de olie en specerijen.
Verhit een droge (hapjes) pan op het vuur en bak hierin de kip rondom bruin. Haal de kip uit de pan en zet even apart.
Fruit in het overgebleven bakvet de ui en knoflook aan, tot de ui glazig begint te zien.
Voeg dan de rijst en de kippenbouillon toe. Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
Doe de deksel op de pan en kook de rijst in 15-20 minuten gaar. Schep af en toe even om om te voorkomen dat de rijst aanbrandt.
Voeg na 10 minuten de spinazie en doperwten toe.
Leg de laatste 5 minuten van de kooktijd de kip tussen de rijst in de pan, zodat deze nog verder kan doorgaren.
Breng het gerecht op smaak met peper en zout.