Ga terug
+ servings
chocoladefudge
Recept afdrukken
4.72 van 7 stemmen

Dubai chocolade fudge

Al sinds jaar en dag maak ik chocolade fudge en ik kon natuurlijk niet achterblijven met een variant die is gebaseerd op dé Dubai chocoladereep. En geloof mij: hiermee combineer je het beste van twee werelden.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Opstijven4 uur
Totale tijd4 uur 40 minuten
Gang: tussendoortje
Keuken: Arabisch
Trefwoord: dubai chocolade, fudge, kadayif, pistache, pistachepasta
Servings: 64 blokjes

Equipment

  • vierkante bakvorm van 20x20 cm
  • bakpapier en/of acetaatfolie

Ingrediënten

Krokante pistache vulling

  • 100 g kadayif
  • 150 g pistache pasta
  • 50 g pistache nootjes - grof gemalen

Chocolade fudge

  • 300 g melkchocolade
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 1 blik gecondenseerde melk (400ml)
  • 1 tl vanille-aroma

En verder

  • snuf fleur de sel

Instructies

  • Bekleed de bakvorm met bakpapier en de randen met acetaatfolie.
  • Begin met het maken van de krokante pistachevulling. Bak hiervoor de kadayif in een droge koekenpan, tot het goudbruin kleurt en krokant wordt.
  • Knijp de krokante kadayif tussen je handen een beetje fijn en meng het met de pistachepasta en de helft van de vermalen pistache nootjes.
  • Maak de chocoladefudge door de chocolade en de boter in een pan te smelten.
  • Voeg de gecondenseerde melk en vanille-aroma toe en roer het geheel goed door tot een egaal, dik mengsel.
  • Schenk de helft van de fudge in de bakvorm en verspreid hier de krokante pistachevulling overheen.
  • Schenk de rest van de fudge over de pistacehevulling en verdeel het over de bakvorm.
  • Strooi de overige pistachenootjes en de fleur de sel over de fudge en laat de fudge 4 uur in de koelkast opstijven.
  • Snijd na 4 uur de fudge in kleine blokjes en bewaar deze luchtdicht in de koelkast of vries ze in.