Donutballetjes uit de Airfryer
Ik deelde al eens eerder een recept voor donuts uit de Airfryer; deze donutballetjes zijn misschien nog wel wat makkelijker om te maken. Super lekker ook nog eens in de Airfryer hebben ze maar 6 minuten nodig om te garen. Ideaal als traktatie of op een feestje!
Voorbereidingstijd25 minuten min
Bereidingstijd6 minuten min
Rijstijd1 uur uur 30 minuten min
Totale tijd2 uur uur 1 minuut min
Gang: borrelhapje, nagerecht, tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Airfryer recept, donutballetjes, donuts, fastfood friday
Voor het deeg
- 250 ml lauwwarme melk
- 1 zakje instant gist - 7g
- 50 g kristalsuiker
- 1/2 tl zout
- 50 g boter - gesmolten
- 500 g bloem
Kaneelsuiker coating
- 100 g kristalsuiker
- 1 tl kaneelpoeder
- 50 g boter - gesmolten
Doe alle ingrediënten voor de donuts bij elkaar in de kom van de keukenmachine en kneed het geheel in 10 minuten tot een elastisch deeg.
Vorm een bal van het deeg, leg deze in een licht ingevette kom en laat het deeg 1 uur op een warme plek rijzen.
Bebloem het aanrecht lichtjes en rol het donutdeeg uit tot een plak met een dikte van ong. 1,5 cm dik.
Steek met behulp van de koekjesuitsteker kleine cirkeltjes uit het deeg en leg deze verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat.
Dek de bakplaat af met een theedoek en laat het deeg nog eens 30 minuten op een warme plek rijzen.
Verwarm de Airfryer voor op 180℃. Verdeel de plakjes donutdeeg over de Airfryer (zorg ervoor dat ze niet op elkaar liggen) en bak de donutballetjes in 6 minuten gaar.
Schep voor de kaneelsuiker de kristalsuiker en kaneelpoeder door elkaar.
Wentel de nog warme donutballetjes door de gesmolten boter en daarna direct door de kaneelsuiker. Laat volledig afkoelen voordat je ze serveert.