Ga terug
donut balletjes maken
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Donutballetjes uit de Airfryer

Ik deelde al eens eerder een recept voor donuts uit de Airfryer; deze donutballetjes zijn misschien nog wel wat makkelijker om te maken. Super lekker ook nog eens in de Airfryer hebben ze maar 6 minuten nodig om te garen. Ideaal als traktatie of op een feestje!
Voorbereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd6 minuten
Rijstijd1 uur 30 minuten
Totale tijd2 uur 1 minuut
Gang: borrelhapje, nagerecht, tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Airfryer recept, donutballetjes, donuts, fastfood friday

Equipment

  • elektrische (hand)mixer met deeghaken
  • deegroller
  • kleine koekjessteker (2 cm)
  • bakplaat met bakpapier
  • Airfryer

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 250 ml lauwwarme melk
  • 1 zakje instant gist - 7g
  • 50 g kristalsuiker
  • 1/2 tl zout
  • 50 g boter - gesmolten
  • 500 g bloem

Kaneelsuiker coating

  • 100 g kristalsuiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 50 g boter - gesmolten

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de donuts bij elkaar in de kom van de keukenmachine en kneed het geheel in 10 minuten tot een elastisch deeg.
  • Vorm een bal van het deeg, leg deze in een licht ingevette kom en laat het deeg 1 uur op een warme plek rijzen.
  • Bebloem het aanrecht lichtjes en rol het donutdeeg uit tot een plak met een dikte van ong. 1,5 cm dik.
  • Steek met behulp van de koekjesuitsteker kleine cirkeltjes uit het deeg en leg deze verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Dek de bakplaat af met een theedoek en laat het deeg nog eens 30 minuten op een warme plek rijzen.
  • Verwarm de Airfryer voor op 180℃. Verdeel de plakjes donutdeeg over de Airfryer (zorg ervoor dat ze niet op elkaar liggen) en bak de donutballetjes in 6 minuten gaar.
  • Schep voor de kaneelsuiker de kristalsuiker en kaneelpoeder door elkaar.
  • Wentel de nog warme donutballetjes door de gesmolten boter en daarna direct door de kaneelsuiker. Laat volledig afkoelen voordat je ze serveert.