Dessertaco's met homemade kaneelijs en gekarameliseerde appel
Servings: 2personen*
Ingrediënten
Voor het kaneelijs:
250mlvolle melk
1kaneelstokje
3eidooiers
1tlkaneelpoeder
100grkristalsuiker
500mlslagroom
Voor de desserttaco's:
2Santa Maria Tacoschelpen
1appel
1tlhoning
50grpure chocolade
50grgemengde noten- grof gemalen
2bollenkaneelijs
Instructies
Voor het kaneelijs:
Doe de volle melk samen met het kaneelstokje in een steelpannetje en verwarm de melk. Damp mag van de melk afkomen maar aan de kook brengen is niet de bedoeling!
Klop ondertussen de eidooiers samen met het kaneelpoeder en de kristalsuiker op.
Schenk de helft van de warme melk bij het eimengsel en klop dit direct goed door. Schenk vervolgens alles weer terug in de pan en breng het geheel onder constant doorroeren zachtjes aan de kook.
Laat de kaneelcustard een paar minuten, terwijl je blijft roeren, indikken. Schenk vervolgens de dikke custard in een kom.
Schep al kloppend de slagroom bij de kaneelcustard en klop dit door tot een klontvrij beslag. Zet de kom vervolgens in de koelkast en laat de ijsmix afkoelen tot een temperatuur van ongeveer 10 graden.
Maak het ijs vervolgens volgens de instructies van de ijsmachine af. Zet het kaneelijs in de vriezer zodat het stevig kan worden.
Desserttaco's:
Schil de appel en snijd deze in blokjes. Bak vervolgens de appelblokjes samen met de honing een klontje boter zacht en bruin.
Smelt de pure chocolade au bain-marie en smeer de Santa Maria tacoschelpen vervolgens voor een deel in met de gesmolten chocolade.
Strooi de grof gemalen noten over de gesmolten chocolade en laat de chocolade op kamertemperatuur stollen.
Schep vervolgens het kaneelijs in de taco's en schep hier de gebakken appelblokjes bovenop. Serveer de dessertaco's direct.
Notities
*Van het kaneelijs maak je veel meer dan uitsluitend voor 2 personen maar het ijs kun je prima een poos bewaren in de vriezer