Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
3.15
van
7
stemmen
Dadelbrood met Walnoten
Servings:
1
brood
Ingrediënten
200
gram
volle zoete dadels
ontpit
300
gram
speltmeel
4
eieren
1
eetlepel
koek- en speculaaskruiden
1
citroen
sap
1
theelepel
baking soda
3
eetlepels
dadelsiroop
2
theelepels
vanille extract
100
gram
walnoten
Instructies
Ontpit de dadels en leg ze in een kom met heet water.
Verwarm je oven voor op 180 graden.
Mix het speltmeel met de eieren, de koek- en speculaaskruiden, het citroensap, de bakingsoda, dadelsiroop en het vanille extract door elkaar.
Giet de dadels af en voeg samen met de walnoten toe aan het mengsel. Meng nog even goed door elkaar en giet in een met bakpapier beklede bakvorm.
Schuif de bakvorm in de oven voor 35-40 minuten. Met een satéprikker test je of hij gaar is.
Notities
Smeer nog een beetje dadelstroop of een laagje boter op een plakje cake voor de extra lekkere trek!