Custardcake
Een van de makkelijkste cakes om te maken is wel deze custardcake. De cake is romig, zacht en bevat maar liefst 3 verschillende structuren zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Ideaal!
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur
Opstijven2 uur uur
Totale tijd3 uur uur 30 minuten min
Gang: nagerecht, tussendoortje
Keuken: Frans
Trefwoord: cake bakken, custardcake, vanillecake, zoet
Servings: 16 blokjes
- 4 eieren
- 25 g kristalsuiker
- 150 g poedersuiker + extra
- 125 g ongezouten roomboter - gesmolten
- 3 tl vanillepasta of -extract
- sap van 1/2 citroen
- 500 ml melk
- 115 g bloem
Verwarm de oven voor op 150℃ boven- en onderwarmte en bekleed de bakvorm met bakpapier.
Scheid de eieren en klop de eiwitten in de keukenmachine stijf. Voeg tijdens het kloppen de kristalsuiker toe.
Klop de eidooiers met de poedersuiker tot een lichtgeel mengsel.
Voeg de gesmolten boter, vanille en citroensap toe.
Doe de bloem in de kom en meng dit tot een egaal beslag.
Schenk daarna de melk in de kom en mix dit tot een klontvrij geheel.
Spatel tot slot de stijfgeklopte eiwitten door het beslag.
Schenk het beslag in de bakvorm en bak de cake 1 uur in het midden van de oven, tot de bovenkant lichtbruin is gekleurd.
Laat de custardcake afkoelen en daarna 2 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi de bovenkant van de cake met poedersuiker.