Custardcake
Een van de makkelijkste cakes om te maken is wel deze custardcake. De cake is romig, zacht en bevat maar liefst 3 verschillende structuren zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Ideaal!
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur
Opstijven2 uur uur
Totale tijd3 uur uur 30 minuten min
Gang: nagerecht, tussendoortje
Keuken: Frans
Trefwoord: cake bakken, custardcake, vanillecake, zoet
Servings: 16 blokjes
- 4 eieren
- 25 g kristalsuiker
- 150 g poedersuiker  + extra
- 125 g ongezouten roomboter - gesmolten
- 3 tl vanillepasta of -extract
- sap van 1/2 citroen
- 500 ml melk
- 115 g bloem
- Verwarm de oven voor op 150℃ boven- en onderwarmte en bekleed de bakvorm met bakpapier. 
- Scheid de eieren en klop de eiwitten in de keukenmachine stijf. Voeg tijdens het kloppen de kristalsuiker toe. 
- Klop de eidooiers met de poedersuiker tot een lichtgeel mengsel. 
- Voeg de gesmolten boter, vanille en citroensap toe. 
- Doe de bloem in de kom en meng dit tot een egaal beslag.  
- Schenk daarna de melk in de kom en mix dit tot een klontvrij geheel. 
- Spatel tot slot de stijfgeklopte eiwitten door het beslag. 
- Schenk het beslag in de bakvorm en bak de cake 1 uur in het midden van de oven, tot de bovenkant lichtbruin is gekleurd. 
- Laat de custardcake afkoelen en daarna 2 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi de bovenkant van de cake met poedersuiker.