Crispy Wontons met cheeseburger vulling
Deze wontons zijn wat anders dan anders. Totaal niet Aziatisch namelijk, maar gevuld met een cheeseburgervulling van gehakt, ui en kaas. Maf wellicht, maar onwijs lekker dus zeker het proberen waard!
Voorbereidingstijd40 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Totale tijd45 minuten min
Gang: borrelhapje
Keuken: Amerikaans, Aziatisch
Trefwoord: borrelhapje, cheeseburger, fastfood friday, gefrituurde dumplings, wontons
Servings: 40 stuks
- 40 wonton vellen (om te frituren)
- 250 g rundergehakt
- 1 ui - gesnipperd
- 1 teentje knoflook - fijngehakt
- 1 tl mosterd
- 1 tl ketchup
- 100 g Cheddar - geraspt
- 1 ei
- peper en zout
Doe alle ingrediënten met uitzondering van de wontonvellen bij elkaar in een kom en kneed het geheel goed door tot alles gemengd is.
Leg een wontonvel met de punt naar je toe. Schep 1 flinke theelepel van het gehaktmengsel in het midden van het wontonvel.
Dip je vinger in een beetje water en maak de randen van het wontonvel nat. Vouw vervolgens het wontonvel diagonaal, over de gehaktvulling en plak de randen dicht. Vouw desgewenst de rand van het wontonvel in een vormpje.
Verhit de frituurpan of olie in een wokpan naar 180°C en frituur de cheeseburgerwontons in 5 minuten goudbruin en knapperig.