Courgette rolletjes met spinazie uit de slowcooker
In een keer lekker veel groenten binnen krijgen? Deze courgette rolletjes met spinazie zijn daar perfect voor. Een lekker lichte maaltijd die je klaarmaakt in e slowcooker. I-de-aal.
Voorbereidingstijd40 minuten min
Bereidingstijd3 uur uur 15 minuten min
Totale tijd3 uur uur 55 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: courgetterolletjes, gevulde courgette, slowcooker, vegetarisch
Servings: 4 personen
bakplaat met bakpapier
slowcooker
- 4 courgettes - in dunne plakken
- olijfolie
- 250 g ricotta
- 1 ei
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 400 g bladspinazie - fijngehakt
- 30 g verse basilicum - fijngehakt
- 1 el verse peterselie - fijngehakt
- 50 g pijnboompitjes - geroosterd
- 400 g Tomato frito
- 50 g mozzarella - geraspt
- peper en zout
Verwarm de oven voorop 180℃ hetelucht.
Leg de plakjes courgette dakpansgewijs op bakplaten en besprenkel de courgette met olijfolie, peper en zout. Grill de courgette 20 minuten in het midden van de oven tot de plakken zacht zijn.
Meng ondertussen de ricotta met het ei, de knoflook, spinazie, basilicum, peterselie en de pijnboompitjes. Breng de vulling op smaak met peper en zout.
Leg op ieder plakje courgette een eetlepel van de ricottamix en rol de courgette op.
Schenk de tomato frito onderin de pot van de slowcooker en verdeel hier de courgetterolletjes overheen. De rolletjes kunnen prima gestapeld worden.
Gaar de courgetterolletjes 3 uur op Low of 1,5 uur op High.
Strooi de mozzarella over de courgetterolletjes en verwarm het geheel nog eens 15 minuten tot de kaas gesmolten is.
Garneer met extra pijnboompitjes en verse basilicum.