- Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de bloem aan toe. Bak de bloem zo'n 2 minuten al roerend mee. 
- Schenk de visbouillon en de champagne in de pan en roer dit goed door. Breng de saus aan de kook en laat de saus onder af en toe roeren indikken. 
- Schenk de slagroom in de pan, roer goed door en breng de champagnesaus op smaak met peper en zout. 
- Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de plakjes champignon bruin en gaar. Frituur ondertussen de fijngesneden prei in een laagje olie in een koekenpan krokant. 
- Dep de coquilles droog met een vel keukenrol en bestrooi ze met peper en zout. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de coquilles 2 minuten aan weerszijden tot ze gaar zijn en mooi bruin kleuren. 
- Leg de gebakken coquilles op een bord en verdeel de champignons over de borden. 
- Schenk de champagnesaus over de coquilles en garneer met de gefrituurde prei en extra zwarte peper.