Ga terug
+ servings
citroentaart
Recept afdrukken
4 van 4 stemmen

Citroentaart met witte chocolade & lemoncurd

Deze citroentaart met witte chocolade & lemoncurd schreeuwt zomer. Door de witte chocolade is de taart lekker zoet; de lemon curd en citroen zorgen beide voor een zomers frisje. Een perfecte verjaardagstaart, mocht je jarig zijn in de zomermaanden.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Afkoelen4 uur
Totale tijd5 uur 10 minuten
Gang: nagerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: botercreme, citroentaart, witte chocolade, zomertaart
Servings: 1 taart (20 cm, 12 stukken)

Equipment

  • 2 springvormen, 20 cm doorsnede
  • elektrische (hand)mixer
  • spuitzak met gladde spuitmond

Ingredients

Citroencake

  • 200 g ongezouten roomboter - op kamertemperatuur
  • 200 g kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 el lemoncurd
  • 200 g bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • sap & zeste van 1 citroen

Citroen botercrème

  • 200 g ongezouten roomboter - zacht
  • 200 g naturel roomkaas
  • 100 g poedersuiker
  • zeste van 1 citroen

Vulling

  • 50 g lemoncurd
  • 1 handje witte chocolate chips

Instructions

Citroencake

  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte. Vet de springvormen in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Klop voor de cakes de boter met kristalsuiker luchtig. Voeg daarna een voor een de eieren toe en tot slot de lemon curd.
  • Voeg de bloem, bakpoeder, baking soda, zout en het citroensap + -zeste toe en spatel het geheel tot een egaal cakebeslag.
  • Vul iedere springvorm met de helft van het cakebeslag en bak de cakes in het midden van de oven in 35-40 minuten gaar. Laat volledig afkoelen voordat je verder gaat.

Citroen botercrème

  • Klop voor de botercrème de boter met de roomkaas tot een klontvrije mix en voeg dan de poedersuiker toe. Klop nog even goed door en klop als laatste de citroenzeste door de crème.
  • Schep de botercrème in een spuitzak met gladde spuitmond.

Taart opbouwen

  • Neem één cakeplak en bestrijk de bovenkant met een dun laagje botercrème. Spuit langs de rand een opstaand randje van de crème.
  • Verdeel de lemoncurd en witte chocolatechips in het midden, binnen de randen van de botercrème.
  • Leg de volgende cake daar bovenop.
  • Smeer de hele taart in met botercrème en decoreer de bovenkant er ook mee. Zet de citroentaart vervolgens in de koelkast om op te stijven.