Ga terug
+ servings
citroen framboos lange vingers
Recept afdrukken
No ratings yet

Citroencheesecake met frambozen & lange vingers

Als je op zoek bent naar een frisse, mooie en speciale cheesecake dan zit je met deze citroencheesecake met frambozen & lange vingers zeker goed. Deze taart heeft een bodem van cake en dat maakt hem extra lekker.
Voorbereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd1 uur 15 minuten
Opstijven8 uur
Totale tijd10 uur
Gang: nagerecht, tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: cheesecake, citroencheesecake, fastfood friday
Servings: 1 taart (23 cm)

Equipment

  • springvorm (23 cm doorsnede)
  • vel bakpapier
  • elektrische (hand)mixer
  • ovenschaal met laagje water
  • satéprikker

Ingrediënten

Cakebodem

  • 100 g boter - op kamertemperatuur
  • 100 g kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-aroma
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 12 lange vingers
  • 150 g verse frambozen - gepureerd

Citroencheesecake

  • 600 g naturel roomkaas
  • 125 g crème fraîche
  • 125 g kristalsuiker
  • 1 el maizena
  • sap van 1 citroen
  • rasp van 2 citroenen
  • 3 eieren
  • 1 eidooier
  • 150 g verse frambozen - gepureerd

Instructies

  • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Vet de randen in en verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte.
  • Klop voor de cheesecakebodem de boter met kristalsuiker luchtig.
  • Voeg de eieren, vanillearoma en een snufje zout toe en klop mee tot de eieren volledig zijn opgenomen.
  • Schep tot slot het zelfrijzende bakmeel bij de andere ingrediënten in de kom en spatel alles tot een klontvrij cakebeslag. 
  • Stort het beslag in de springvorm en bak de cakebodem in het midden van de oven in 25 minuten gaar.
  • Laat de cakebodem afkoelen en draai de oven terug naar 150°C. Plaats ook vast een ovenschaal met een laagje water onder in de oven. 
  • Verdeel de lange vingers over de gebakken cakebodem en schep hier de frambozenpuree overheen.
  • Doe de roomkaas, crème fraîche, kristalsuiker, maïzena, citroensap en -rasp in een kom en klop dit romig.
  • Voeg een voor een de eieren toe en tot slot ook de eidooier. Spatel deze rustig door het cheesecakebeslag.
  • Stort het cheesecakebeslag in de springvorm.
  • Schep de rest van de gepureerde frambozen op het cheesecakebeslag en swirl deze met een satéprikker door het beslag.
  • Bak de cheesecake boven het waterbad in 75 minuten gaar. Laat de cheesecake volledig afkoelen en vervolgens een nachtje opstijven in de koelkast. 
  • Garneer de cheesecake de volgende dag naar wens.